Morots & solrosmums

Gott och lätt att göra

Betyg (0 röster)
Antal personer
25 stycken

Ingredienser

200 g solrosfrön
4 morötter
5 ägg
2 dl strösocker
2 dl farinsocker
5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 msk kanel
2,5 dl solrosolja

Glasyr:
300 g philadelphiaost
2 dl florsocker
ca 1 msk pressad citronsaft

Garnering:
Rivet apelsinskal

Gör så här

Ugn 200 grader.

1. rosta solrosfröna i het torr stekpanna. Rosta lite åt gången och skaka pannan sp att de inte bränns. Skala och riv morötterna grovt. Vispa ägg, strösocker och farinsocker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Tillsätt olja och mjölblandningen i äggsmeten. Rör samman. Vänd ner solrosfrön och morötter i smeten.
2. Klä en långpanna 30x40 cm, med bakpapper. Bred ut smeten i pannan och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Känn efter med sticka att kakan är torr. Låt svalan.
3. Blanda ingredienserna till glasyren. Bred ut den i ett jämnt lager över den kalla kakan. Garnera.
Visningar:
421
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.