Morotsbröd

Saftigt och gott

Betyg (3 röster)
Antal personer
2 limpor
Morotsbröd

Ingredienser

50 g carlshamns hushållsmargarin
50 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
4 dl rivna morötter
3 dl solrosfrön
5 dl grahamsmjöl
8–10 dl vetemjöl
Ev. ägg att pensla med
Solrosfrön strö på brödet

Gör så här

Smält margarinet, blanda i vatten och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och lös den i lite degspad. Tillsätt resten av deg-spadet, salt, morötter, solrosfrön och gra-hamsmjöl. Tillsätt vetemjölet, den mindre mängden, och arbeta degen smidig.

Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 minuter. Knåda degen på bakbord och forma till två limpor.

Låt jäsa utan bakduk i ca 15 minuter. Om du vill, pensla limporna med ägg och strö över solrosfrön eller timjan. Grädda i 20 minuter i 200°.
Visningar:
6422
Sparat:
172

LIKNANDE RECEPT

Morotsbröd recept
Grövre morotsbr..
över 2 månader
Morotsbröd med
av lennali
över 2 månader
Morotsbröd
över 2 månader
Morotsbröd
av Jessika
över 2 månader
Morotsbröd
över 2 månader
Morotsbröd i fo
av maxxess
över 2 månader