Morotsbröd i långpannan.

Gott och saftigt.

Betyg (11 röster)
Antal personer
24 st
Morotsbröd i långpannan.

Ingredienser

5 dl mjölk vatten
50 g jäst
0,5 dl olja - raps el dyl.
2 stora morötter (ca. 200 g), finrivna
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
4 dl vetemjöl
8 dl fullkornsmjöl

Gör så här

Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, olja, morötter, salt, sirap och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg.
Jäs degen övertäckt i ca. 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.
Visningar:
8664
Sparat:
368

LIKNANDE RECEPT

Morotsbröd recept
Grövre morotsbr..
över 2 månader
Morotsbröd med
av lennali
över 2 månader
Morotsbröd
över 2 månader
Morotsbröd
över 2 månader
Morotsbröd
av Jessika
över 2 månader
Morotsbröd i fo
av maxxess
över 2 månader