Morotsbröd med solroskärnor

Saftigt och gott matbröd.

Betyg (19 röster)
Antal personer
3 st
Morotsbröd med solroskärnor

Ingredienser

5 dl mjölk
50 g jäst
25 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
3 dl finrivna morötter
13 - 14 dl lantvetemjöl eller rågsikt
1 ägg
1/2 dl solroskärnor
1/2 msk örtsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig.

Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min.

Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.

Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Visningar:
12027
Sparat:
705

LIKNANDE RECEPT

Morotsbröd recept
Grövre morotsbr..
över 2 månader
Morotsbröd
över 2 månader
Morotsbröd
över 2 månader
Morotsbröd
av Jessika
över 2 månader
Morotsbröd i fo
av maxxess
över 2 månader
Morotsbröd i lå
av tina62
över 2 månader