Morotskaka

Perfekt att ha till fikat.

Betyg (5 röster)
Antal personer
8 - 10

Ingredienser

Kakan:
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 dl matolja
6 dl rivna morötter
Glasyren:
100 g Philadelphiaost (går även bra med Philadelphia Light)
50 g mjukt margarin
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Vispa ihop äggen och sockret. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och vaniljsocker. Blanda därefter i matolja och rivna morötter. Lägg allt i en långpanna. Sätt in kakan i ugnen och grädda i 150 grader i 40 - 50 min. Blanda ihop Philadelphiaosten, det mjuka margarinet, florsockret och vaniljsockret till en jämn massa. Smeta på glasyren när kakan har svalnat. Skär sedan kakan i ca 20 rutor. Smaklig måltid!
Visningar:
22609
Sparat:
86

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader