Morotskaka

Smarrig morotskaka.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-12 bitar

Ingredienser

3 morötter, ca 200 g
3/4 dl mandel eller nötter, ca 50 g
2 ägg
2 dl socker (eller råsocker)
1 tsk kanel
ev ½ tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl olja

Glasyr:
100 g philadelphiaost naturell (light)
½-1 dl florsocker
ev 1 tsk citron- eller limesaft

Gör så här

Går utmärkt att använda en matberedare med kniv till detta recept.
Skala morötterna.
Matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i matberedare med kniven monterad. Häll i mandel. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat.
Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln.
Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedare eller använd elvisp eller vanlig visp.
Häll ner oljan i smeten.
Blanda kanel, ev ingefära, vanlijsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan.
Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt eller elvispens lägsta hastighet eller en sked för att röra runt tills det blir en jämn smet.
Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1½ liter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 gr i ca 45 min.
Låt stå i formen 5-10 min. Stjälp upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt kakan svalna.

Glasyren: Blanda philadelphiaost och florsocker samt ev citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan.
Servera! Förvara morotskaka i kylskåp.

Tips: råsocker istället för vanligt socker, lightost samt en mindre mängden florsocker så får du en morotskaka som är hälsosammare med lågt GI.
Visningar:
7291
Sparat:
53

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader