Morotskaka

Kakan hinner knappt svalna innan alla försöker hugga åt sig en bit. Otroligt god liten sak...

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

200 g grovt rivna morötter
50 g smält smör/margarin
2 ägg
2 dl socker
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
150 g philadelphiaost
3 msk florsocker

Gör så här

Vispa ägg och socker poröst. Blanda kanel, bakpulver och mjöl och rör ner i smeten tillsammans med morötterna. Tillsätt det smälta smöret/margarinet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter.
Grädda i ca 50-60 min i 175 grader.
Vänd upp kakan på ett sockrat smörpapper.
Blanda philadelphiaost och florsocker och bred på den avsvalnande kakan.

Ät och njut!
Visningar:
693
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader