Morotskaka

Där här morotskakan är lite nyttigare och passar utmärkt till en kopp te!

Betyg (2 röster)

Ingredienser

50-100 g hackade valnötskärnor
2-3 morötter (300 g) skalade och rivna
3 dl socker, gärna hälften farin
0,5 tsk salt
2 dl solrosolja
3 medelstora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel

GLASYR
400 g rumsvarm philadelphiaost
1,5 dl siktat florsocker
3-4 msk pressad citron
(lite rostad flagad mandel att toppa med)

Gör så här

Smörj en rund kakform (ca. 22 cm i diameter). Klipp gärna ut en rundel av bakplåtspapper och lägg den i formens botten - då behöver man bara smörja och bröa formens kanter, och man slipper brödsmulor i kakans botten. Ställ formen åt sidan. Värm ugnen till 180 grader. Hacka valnötterna. Skala och riv morötterna. Vispa ihop solrosolja, socker och salt och rör ner ett ägg i taget. Tillsätt så valnötter och morötter. Rör om. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel. Vänd ner allt detta i kaksmeten och häll den i den smorda formen. Grädda i 50-55 minuter. Låt kakan svalna, lyft den ur formen. Rör ihop och bred över glasyren av philadelphiaost, florsocker och citronsaft.
Visningar:
3356
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader