Morotskaka

Är ett gott alternativ till vanligt fikabröd.

Betyg (1 röst)
Antal personer
1-6

Ingredienser

2,5 dl Vetemjöl
2 dl Strösocker
2 st Ägg
1 dl Matolja
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Bakpulver
1 tsk Kanel
1 tsk Vaniljsocker
3 dl Rivna moröter

30 g Smör/Magarin
100 g Philadelfiaost
1 tsk vaniljsocker
1-2 dl florsocker

Gör så här

Socker och ägg vispas. Blanda bikarbonat, bakpulver, kanel
och vaniljsockret i vetemjölet.
Häll mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt morötter och matolja. Rör om väl. Häll i en ungsform och grädda i mtten av ugnen i 175grader i ca 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna.

Blanda en glasyr av 30 g smör, 100 g Pliladelfia,1 tsk vaniljsocker och 1-2 dl florsocker beroende på vilken sötthet man vill ha. Bre detta över kakan.

ÄT OCH NJUT.
Visningar:
1503
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader