Morotskaka

Här kommer ett recept på världen godaste morotskaka

Betyg (4 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

3 st ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
0,5 tsk salt
2,5 dl rapsolja
4 dl finrivna morötter
Glasyren:
1 paket philadelfiaost
1 paket florsocker
5 st droppar citronsaft

Gör så här

1. Skala och riv morötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner olja och morötter och tillsätt de torra ingredienserna.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, (jag brukar täcka formen med bakplåtspapper istället så får man upp den hel & fin) ca 25 cm i diameter.
3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min 175ºC. Ta upp ur formen och låt svalna på galler. Blanda 1 pkt philadelfiaost med så mycket florsocker att det blir en ganska tjock kräm, pressa i några droppar citronsaft.
4. Bred på glasyren på kakan när den svalnat, du kan frysa tårtan med glasyren på, lägg bara lite plastfolié precis på glasyren! Garnera med valnötter!
Visningar:
6938
Sparat:
119

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader