Morotskaka

En fantastiskt saftig kaka som alla Älskar!

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-10

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
1 dl rapsolja
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 dl vetemjöl
6 dl rivna morötter (ca: 3 st medelstora)

Garnering:
25 gram rums tempererat smör
1½ dl florsocker
200 gram cream cheese (Philadelphia ost)

Gör så här

Ugnen på 175 grader
Grädda kakan i 45 min.

Börja först...
skala och riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet.
Då blir kakan saftigare. Lite jobbigare men, Godare!

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman de torra ingredienserna väl.
Blanda de torra ingredienserna med pösig visp,
sedan oljan och sist morötterna.

Mjöla en smord form.
Jag slår ur formen innan smeten hälles i så bara det tunnaste mjöl finns kvar för att få en fin yta på kakan..

Garneringen:
Kan stå i kylen färdig blandad och bredes på då kakan svalnat helt.
(Var försiktig med florsockret som gör att smeten lätt blir tunn om man tar för mycket)

Lycka till nu!! Detta är garanterat en favorit för gästerna.
Visningar:
2646
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader