MOROTSKAKA

Det är mitt favorit recept!

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-12

Ingredienser

4 morrötter( 250 gram)
1 dl mandlar eller andra nötter (kan ersättas men anant)
2 dl socker (funkar med råsocker!)
2 ägg
1 tsk kanel
1 ½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl rapsolja

TILL GLASYREN:
1 paket philadelphiaost naturell
1 dl florsocker
lite citronsaft efter egen smak

Gör så här

Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet på morotskaka.

Skala morötterna. Om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Häll i mandeln. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat.

Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln.

Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp.

Häll ner oljan i smeten.

Ta fram en bunke och blanda kanel, ev. ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan.

Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt eller elvispens lägsta hastighet eller en sked för att röra runt tills det blir en jämn smet.


Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min.

Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt morotskakan kallna.

Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt ev. citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan med en kniv.

Servera! Förvara morotskakan i kylskåp.
Visningar:
4072
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

MOROTSKAKA recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader