Morotskaka med glasyr

En mycket god och saftig kaka med underbar glasyr!

Betyg (1 röst)
Antal personer
6-8

Ingredienser

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
0.5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl raps- eller majsolja
3 dl fint rivna morötter

Glasyr:
100 gr philadelphiaost
100 gr rumstempererat smör
1.75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter och blanda till en jämn smet.

Smöra och bröa en form med avtagbar kant. Fyll formen med smeten och grädda i ugn ca 45 minuter.

Låt kakan svalna.

Blanda glasyren till en jämn smet och bred över den svalnade kakan. Gör mönster med gaffel och låt stelna.


Satsen räcker till en normalstor sockerkaksform eller motsvarande form. En dubbel sats (2x alla ingredienser till smet och glasyr) räcker till en långpanna (klä då med bakplåtspapper) eller två formar.
Visningar:
5292
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader