Morotskaka med ostglasyr

Både det siktade dinkelmjölet och morötter bidrar till saftigheten i kakan. Mellan och ovanpå breds en frisk färskostfyllning smaksatt med kanel och vanilj.

Betyg (1 röst)
Antal personer
12-14 bita
Morotskaka med ostglasyr

Ingredienser

Kaka:
½ dl hasselnötter ( 25 g)
2 morötter ( 200 g)
2 1/4 dl råsocker
200 g rumstempererat smör
3 ägg
Saft av ½ apelsin
Rivet skal av ½ apelsin
1 dl filmjölk
3 3/4 dl dinkelsikt ( 180 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
Smör
Ströbröd till formen

Glasyr:
200 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
½ tsk kanel
1 krm vaniljsocker
1 1/4 dl florsocker

Garnering:
Grovt riven morot och / eller
Morotsstavar
Finhackade hasselnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm. Mal hasselnötterna. Skala och riv morötterna fint. Rör socker och smör luftigt. Rör i äggen ett i taget under vispning.

Blanda i apelsinskal, saft, morot, hasselnötter och filmjölk.

Blanda dinkelmjölet med bakpulver, kanel, vaniljsocker och kakao och vänd ner det.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna en stund innan den lossas försiktigt och tas ur formen. Låt kallna.

Glasyr:
Rör ihop ost och creme fraiche och vänd ner kryddor och florsocker. Dela kakan på mitten. Bred ostglasyren emellan och på kakan. Garnera med morot och finhackade hasselnötter.
Visningar:
3846
Sparat:
59

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka med ..
av ismo10
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader