Morotskaka med pinjenötter eller Adventskaka

En god och saftig kaka som lätt görs om till en adventskaka genom att sätta till lite saffran. Man kan ju äta saffranskaka annars också, det är ju så gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Morotskaka med pinjenötter eller Adventskaka

Ingredienser

75 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 kuvert saffran (kan uteslutas)
3 ägg
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
200 g (2-3 st ) morötter
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g (ca 1 dl) pinjenötter eller hackad mandel
smör till formen
ströbröd till formen

Gör så här

Rör smör, saffran och socker pösigt. Blanda i äggen ett i taget. Rör i citronskal och saft. Skala och finriv morötterna, rör ner dem i smeten. Blanda mjöl med bakpulver och vänd ner. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 22 cm i diameter. Strö över pinjenötter. Grädda kakan i 175* i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan stå i fem min. Stjälp sen upp kakan och låt den kallna. Sikta över florsocker. (Om man vill i form av en stjärna t.e.x.) Bjud ev. en klick vispad grädde eller creme fraiche till kakan.
Visningar:
3638
Sparat:
59

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Adventskaka med..
av erba
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader