Morotskaka till Valentin

Morotskaka till Valentin

Betyg (0 röster)
Morotskaka till Valentin

Ingredienser

1-2 morötter, ca 3 dl rivna
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:
50 g mjukost
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk pressad citron
Strimlat citronskal eller kanderad frukt

Gör så här

Smörj och bröa en form, ca 1 ½ liter. Sätt ugnen på 175°. Skala morötterna och riv dem fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i äggsmeten tillsammans med morötterna och matfettet.

Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 40-50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på ett galler.

Rör osten mjuk och slät tillsammans med smör och florsocker. Smaksätt med citronsaft.

Bred glasyren över den kalla kakan och garnera efter egen fantasi.
Visningar:
2126
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader