Morotskakemuffins med Cream Cheese-glasyr och valnötter

Femte muffinsen gjorde jag en söndagseftermiddag för att ha något gott till efterrätt på kvällen.

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 st
Morotskakemuffins med Cream Cheese-glasyr och valnötter

Ingredienser

6,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kanel
½ tsk salt
2 dl flytande margarin
1 dl råströsocker
2 dl strösocker
2 dl mjölk
2 ägg
2 rivna morötter
1 skål hackade valnötter

Glasyr:
½ pkt Cream Cheese ( 100 g)
2 msk flytande margarin
4 - 5 dl florsocker
½ liten pressad citron

Gör så här

* Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 8-10 stora muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform.
* Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål och ställ åt sidan.
* Vispa margarin och socker pösigt och vispa därefter i äggen och sist mjölken.
* Häll i vätskan i mjölblandningen och rör till en slät kräm.
* Blanda i morötterna och hälften av valnötterna.
* Häll smeten i formar och ställ i ugnen ca 30 minuter.
* Blanda Cream Chesse och margarinet i en skål.
* Rör försiktigt ner florsockret tills du får en ganska tjock kräm. Pressa i lite citron.
* Bred glasyren över de svalnade muffinsarna och dekorera med de valnötter som är kvar.
Visningar:
4724
Sparat:
51

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.