Morotslåda från Finland

Morotslåda äts på det finska julbordet. En rätt som det finns lika många recept på som det finns kockar. Utelämna grädden om du är laktosallergiker.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3-4 dl Risgrynsgröt
1 kg Morrötter
2 Ägg
0,5 dl sirap
0,5 - 1 dl grädde
salt
peppar efter smak
ett kryddmått muskot
Fett till formen
Ströbröd

Gör så här

Koka risgrynsgröt eller använd färdigköpt. Det går åt ca 3-4 dl.Skala och skär morrötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i osaltat vatten. Purea morrötterna med en mixerstav eller mixer. Rör ner risgrynsgröten (för hand), blanda i ägg, grädde och sirap samt krydda efter smak. Smörj en ungsfast form och häll i smeten (får ej vara för lös) Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör. Grädda i 175 gradig ugn ca 1 timme. Lägg fram på julbordet och ät tillsammans med den gråsaltade julskinkan.
Visningar:
5164
Sparat:
77

LIKNANDE RECEPT

Morotslåda recept
Finsk morotslåd..
över 2 månader
Margits morotsl
av evaldo
över 2 månader
Morotslåda
av Voikka
över 2 månader
Morotslåda
av Pirkko
över 2 månader
Blomkåls- och m
av tina62
över 2 månader