Morotsoppa (Solsoppa)

En riktigt läcker, färgstark och doftrik soppa som passar till förrätt eller huvudrätt. Garneras med färsk timjan och serveras med en klick creme fraiche (alt. pepparrotvisp).
Gott och nyttigt!

Gott tilltugg:
Knäckebröd med någon typ av rökt kött, t.ex. rökt rådjurslår eller fläskfilé, pepparrotvisp och smörgåsgurka.
Ugnsbakat vitt bröd med grönmögelost.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-12

Ingredienser

2 kg ekologiska morötter
1 knippe vitlök
1 bit färsk ingefära
1/2 paket (ā 1/2 g) saffran
1/2 krm riven eller mald muskotnöt
1 msk brun farin
Färskpressad apelsinsaft av 2 apelsiner
Rivet apelsinskal av 1/2 apelsin
1 purjolök
2 gula lökar
200 gr smör eller margarin
2.5 lit . vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 grönsaksbuljongtärningar
200 gr stekmargarin
Salt
Färsk timjan
Creme fraiche lätt
Pepparmix (svart & vit)

Gör så här

RIv morötter och ingefära. Lägg stekfett, saffran, morötter, pressad vitlök, ingefära och farin i en panna och fräs alltsammans.
Gör likadant med hackad lök och purjolök.
Häll alltsammans i en stor gryta, pressa ner apelsinsaften och riv ner apelsinskalet, rör om.
Mixa med en stavmixer.
Koka upp buljong med vatten och buljongtärningar.
Häll över buljongen och mixa med stavmixer tills soppan är slät och fin. Riv i muskoten och låt puttra på spisen ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar.
Visningar:
5596
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Morotsoppa recept
Riktigt god mor..
över 2 månader
Morotsoppa med
av mafia
över 2 månader
Mustig morotsop
av mafia
över 2 månader
Gyllene morotso
av tina62
över 2 månader
Kyckling- och m
av Tittack
över 2 månader
Två quesidillas
av MrsC
över 2 månader