Morotssemlor

Goda och lättbakade semlor

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 20 st
Morotssemlor

Ingredienser

5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
50 g smör
6 dl rivna morötter
2 dl havreflingor
vetemjöl

Gör så här

Skala och riv morötterna.
Värm upp mjölken och smöret så att när du lägger i morötterna så är degspadet runt 37 grader.
Töm degspadet över jästen. Rör ner salt och havreflingorna.
Tillsätt nu vetemjölet tills degen känns smidig men gärna
ännu lite kladdig.
Låt jäsa i 1 timme. Tag upp degen på mjölat bord och baka
ut till semlor. Låt jäsa 30 minuter på plåt.
Grädda ca 10-15 minuter i 225 grader.
Visningar:
11049
Sparat:
102

LIKNANDE RECEPT

Morotssemla med..
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR