Mors goda fläskfilé

Ett underbart recept med mycket smak som passar vid de flesta tillfällen. Servera fläskfilén med en ljuvlig, ugnsbakad timjanpotatis.

Betyg (3 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 - 2 fläskfiléer , ca 750 g
4 msk olivolja
2 dl balsamvinäger

Ratatouille:
2 röda lökar
1 squash
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
6 tomater
4 kvistar färsk basilika
4 kvistar färsk timjan
2 vitlöksklyftor

Garnering:
Färsk timjan eller basilika

Gör så här

Putsa fläskfiléerna från hinnor och fett. Hetta upp 1 msk olja på medelvärme i en stor stekpanna. Bryn fläskfiléerna kraftigt runt om. Sänk till svag värme och stek dem i resten av oljan och balsamvinägern lite i taget under ca 20 minuter.

Förbered under tiden ratatouillen. Skala och hacka lökarna grovt. Skär squashen i 2 cm stora tärningar. Ansa paprikorna och skär dem i bitar. Skär tomaterna i klyftor. Ta upp basilika- och timjanbladen från stjälkarna och hacka dem grovt. Skala vitlöksklyftorna.

Ta upp fläskfiléerna från skyn och lägg ner lök, squash och paprika, låt sjuda 2 minuter. Tillsätt tomaterna, timjan, basilika och pressa ner vitlöksklyftorna. Sjud ytterligare 2 minuter.

Skär fläskfilén i skivor och lägg den ovanpå grönsakerna. Garnera med färska örter. Servera rätten med ugnsbakad timjanpotatis.

Sätt ugnen på 200 grader. Beräkna 1-2 medelstora potatisar per person. Skrubba potatisarna väl. Halvera potatisarna och lägg dem med snittytan nedåt på en bit hushållspapper så att de torkar lätt. Lägg potatisen i en ugnsfast form med snittyttan uppåt. Droppa över 2 msk olivolja och strö över grovt salt och färsk timjan. Baka i ugnen cirka 1 timma.
Visningar:
11315
Sparat:
213

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader