Morsdagslax

Fräsch laxrätt med tagliatelle eller ris. Laxen får en härlig spänstighet av att bara lätt sjuda med i såsen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
5 st

Ingredienser

700 g laxfilé
200 g champinjoner
1 purjolök
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 1/2msk mjöl
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk hummerfond
1 fiskbuljongtärning
2 tsk salt
1 tsk timjan

Gör så här

1. Skär laxen i portionsbitar. 2. Dela champinjonerna i halvor, strimla purjolök och paprikan. Finhacka vitlöken. 3. Fräs grönsakerna i olja i en traktörpanna. 4. Blanda mjöl och mjölk, och slå på grädde. 5. Blanda i hummerfond, buljong, salt och timjan. 6. Låt koka upp och lägg i laxbitarna. 7. Sjud på svag värme i ca 5 minuter
Visningar:
810
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.