Mosters långpannebröd

Ett jättegott bröd som faller de flesta i smaken brukar ha det när man skall ha buffé. Har alltid med det när det är julbord och påskbord!

Betyg (1 röst)
Antal personer
50-55

Ingredienser

1,5 L Filmjölk
6 dl ljus sirap (kan ev minskas ngt)
6 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1 påse malda brödkryddor
1,8 kg rågsikt

Gör så här

Klä en långpanna (30*40) med bakplåtspapper, och sätt ugnen på 100 grader
Blanda fil och sirap. Gärna i en assistent. (funkar även utan)
Blanda de torra varorna för sig och häll det i filblandningen.
Rör om till du får en slät och mkt kletig deg...nästan rinnig.
Häll upp degen i långpannan och ställ in den i ugnen i 100 grder.
Efter en timma höjer man till 150 grader och låter den stå inne ytterligare i en timma.
Man kan behöva lägga över lite folie de sista minuterna i ugnen för att slippa att det bränns.
Låt brödet sedan stå på eftervärme i 10 min när man stängt av ugnen.
Linda sedan in brödet med handukar på ett bakgaller.
Man får ut ca 6 smålimpor av det.
Låt väl smaka!!!
Visningar:
6489
Sparat:
108

LIKNANDE RECEPT

Långpannebröd recept
Långpannebröd m..
över 2 månader
Långpannebröd
av ros
över 2 månader
Långpannebröd -
av ros
över 2 månader
Långpannerutor
av ros
över 2 månader
Långpannebröd
över 2 månader
Långpannebröd m
av Knarran
över 2 månader