Mousse på hallon och vanilj

Betyg (0 röster)

Ingredienser

5 dl hallon
3/4 dl strösocker
1 gelatinblad
1/2 msk vaniljsocker med äkta vanilj
2 1/2 dl vispgrädde
Florsocker till garnering

Gör så här

Koka strösockret och hälften av hallonen till mos i en kastrull. Kör moset i en mixer och sila bort kärnorna. Blötlägg gelatinbladet i rikligt med vatten. Krama ur vattnet och rör ned gelatinet och vaniljsockret i den varma hallonsåsen och låt svalna. Vispa grädden. Var noga med att vispa den lätt eftersom moussen skär sig om grädden är för hårt vispad. När hallon- & gelatinblandningen börjar stelna är det bara att vända i den vispade grädden och ställa in i kylskåp, minst 2 timmar. "Kula" upp moussen i glas eller på tallrikar. Garnera med resten av hallonen och florsocker.
Visningar:
4174
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Mousse recept
-LCHF Chokladmo..
över 2 månader
Tårta Black and
över 2 månader
Påskmoussetårta..
över 2 månader
Jordgubbstårta..
över 2 månader
Maya´s Nougat T
av SDMaya
över 2 månader
Enkel chokladtå
över 2 månader