Mousse på havets läckerheter

Läcker mousse till buffé eller som en förrätt med toast eller på riktigt Norrländsk tunnbröd!

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 st

Ingredienser

10 gelantin blad
300 g röd rom
200 g skalade räkor
200 g crabfish eller fishsticks
100 g gravad lax
100 g rökt lax
4 dl créme fraiche
2 dl majonäs
1 msk finriven gul lök
2 msk konjak

Gör så här

Hacka / skär alla ingredienser riktigt, riktigt fint, blanda sedan med lök, majonäs och créme fraiche. Tillsätt konjaken och vänd till sist försiktigt ner den röda rommen.
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 minuter, krama ut det mesta vattnet och smält dem på svag värme.
Häll sedan i gelantinet i en fin stråle under försiktig omrörning.
Häll/skeda i portionsformar eller i en stor kransform.
Låt stelna ordentligt i kylen, gärna till nästa dag.
Visningar:
1945
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Mousse recept
-LCHF Chokladmo..
över 2 månader
Tårta Black and
över 2 månader
Påskmoussetårta..
över 2 månader
Jordgubbstårta..
över 2 månader
Maya´s Nougat T
av SDMaya
över 2 månader
Enkel chokladtå
över 2 månader