Mozzarella in carozza

Skulle man försöka sälja det vi kallar mozzarella till en av le zie skulle man ligga risigt till. I Italien ska mozzarellan vara dagsfärsk och gjord på buffelmjölk, inte på komjölk. Den mozzarella som säljs i Sverige har lite mindre smak, och bör helst användas som en ingrediens bland flera i en maträtt. Här smält mellan frasigt friterade brödskivor.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 skivor vitt formbröd
3 st ägg
½ msk mjök
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
125 g mozzarella (helst buffelmozzarella)
1 dl vetemjöl
Solros- eller rapsolja till stekning

Gör så här

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en djup tallrik.

Skär mozzarellan i fyra skivor, ca 2 cm tjocka.

Lägg en skiva mozzarella på hälften av brödskivorna och lägg de återstående brödskivorna ovanpå och tryck ihop försiktigt.

Häll upp mjölet på en tallrik. Vänd brödskivorna i mjölet och därefter i äggblandningen.

Värm upp oljan ordentligt i en stekpanna och fritera brödskivorna i ett par minuter på varje sida tills de är helt genomvarma och mozzarellan börjar smälta.

Skär mozzarellabröden diagonalt till trekanter och servera dem varma.
Visningar:
1070
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Mozzarella in c..
av ninna1
över 2 månader