Mozzarella in carozza

skulle man försöka sälja det vi kallar mozzarella till en av le zie skulle man ligga risigt till.I Italien ska mozzarellan vara dagsfärsk och gjord på buffelmjölk,inte på komjölk.Den mozzarellan som har litte mindre smak,och bör helst använas som en ingrediens bland flera i en maträtt.Här swmält mellan frasigt friterade brödskivor.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 skivor vitt formbröd
3 st ägg
0,5 msk mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
125 g mozzarella(helst buffelmozzarella)
1 dl vetemjöl
solros-eller rapsolja till stekning .

Gör så här

1.Vispa ihop ägg,mjölk,salt och svartpeppar i en djup talrik.
2.Skär mozzarellan i fyra skivor,ca 2 cm tjocka.
3.Lägg en mozzarella på hälften av brödskivorna och lägg de återstående brödskivorna ovanpå och tryck ihop försigtigt.
4.Häll upp mjölet på en tallrik.Vänd brödskivorna i mjölet och därefter i äggblandningen.
5.Värm upp oljan ordentligt i en stekpanna och fritera brödskivorna i ett par minuter på varge sida tills de här helt genomvarma och mozzarellan börgar smälta.
6.Skär mozzarellabröden digonalt till trekanter och servera dem varma.
Visningar:
961
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.