Mozzarella med parmaskinka

Enkel, går att förbereda, mycket god! (Det går att utesluta vitlök i peston och tomatsåsen, men det blir godare med)

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Pesto:
1 kruka basilika
1 påse pinjenötter
2 vitlöksklyftor
50 g färsk spenat
1/2-1 dl olivolja
Tomatsås:
1 dl soltorkade tomater i olja
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 stora avlånga mozzarellaostar eller 4 mindre runda
2 pkt parmaskinka 8-10 skivor
grön pesto (eller gör egen enligt ovan)
30 g parmesanost
20-30 blad ruccolasallad

Gör så här

Pesto: Mixa 1 kruka basilika, 1 påse pinjenötter, 2 vitlöksklyftor, 50 g färsk spenat, olivolja (och pressad vitlök) till lagom, lite tjockflytande konsistens. Tomatsåsen: Mixa soltorkade tomater i olja tillsammans med olivolja (och pressad vitlök)till lagom, lite tunnflytande konsistens. Rulladerna: Skär mozzarellaosten i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg varje skiva på en tunn skiva parmaskinka. Lägg en klick pesto ovanpå. Rulla ihop. Detta kan förberedas långt innan. Vid servering: Fördela ruccolasallad på varje tallrik, lägg 2 rullader ovanpå, häll över lite tomatsås och lite riven eller skivar parmesanost.
Visningar:
3713
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Fisk i foliepak
av Jessika
över 2 månader
Hamburgare med ..
av Lolan
över 2 månader
Mozzarellafylld
av Jessika
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Ugnsbakad krydd
av jatte
över 2 månader
Italiensk pasta
av lennali
över 2 månader