Mozzarellafylld lax

Folieinbakad lax som lagar sig själv medans potatisen eller riset kokar. Gör ett stort paket eller portionspaket till festen.

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st
Mozzarellafylld lax

Ingredienser

600 g laxfilé i bit eller 4 portionsbitar á 150 g
1-2 hackade tomater, kärnorna borttagna
1-2 tunt skivade tomater
5 cm hackad purjolök
Ca 200 g smulad mozzarella
Ca 10 blad hackad färsk basilika

Gör så här

Ta bort skinnet från laxfilén. Dela filèn på mitten (som en baguett som ska fyllas) men inte ända igenom. Lägg laxen på en bit folie, stor nog för att kunna "packa in" den färdigfyllda laxen i.

Blanda hackade tomater, hackad purjo, hackad basilika och smulad mozzarella. Fyll laxen med blandningen. Lägg tomatskivorna ovanpå och runt laxen.

Stäng ihop foliepaketet och sätt in i ugnen i 175-200 ºC ca 15-25 min beroende på om laxen är i portionsbitar eller en stor bit.
Visningar:
27976
Sparat:
972

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader