Mud cake

Något smaskigt! Denna version kan gräddas i en rund form med lös botten, muffinsformar av papper eller silikon

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 kaka

Ingredienser

150 g mörk choklad med minst 70 % kakao
150 g smör
2 msk whisky, om man vill
2 msk starkt kaffe
1 dl vetemjöl
3 msk mörkt kakaopulver
1 tsk bakpulver
salt en nypa
2 dl muscovadosocker
3 ägg
pudersocker till garnering
chokladbitar

Gör så här

Smält försiktigt smör och chokladbitar i en kastrull. Smaksätt med whisky och
kaffe. Blanda kakaopulvret, mjölet och bakpulvret och rör ned i den lätt
avsvalnade chokladen. Vispa ägg och socker pösigt och vänd ned i smeten.
Häll smeten i en kakform med löstagbar botten (diameter 22 cm), klädd med
bakplåtspapper, eller muffinsformar av papper eller silikon. Tryck ned några
chokladbitar i muffinsformarna. Grädda kakan cirka 30 minuter i 175 grader och
muffi nsen cirka 20 minuter.
Låt svalna och ställ svalt till följande dag så att kakan får smak. Servera med god vaniljglass eller vaniljsås smaksatt med whisky.
Visningar:
2931
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

After Eight che
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader