Mumsiga hjortronrutor

Lite lyxigt blir det om man servera rutorna med en klick grädde och lite extra hjortronsylt

Betyg (0 röster)
Antal personer
--

Ingredienser

4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 ägg
4½ dl strösocker
2 dl kallt vatten

ca 4 dl fast hjortronsylt

Glasyr:
60 g smör eller margarin
1½ dl strösocker
2 ägg
2½ tsk vaniljsocker
2½ dl kokosflingor

Gör så här

Ugn 175 grader och 225 grader.
Smörj och bröa ungsformen (ca 35x40cm) eller enklast är det att klä plåten med ett bakpapper.
Blanda mjöl och bakpulver väl. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjölblandningen och sedan vattnet. Fördela smeten på plåten och grädda kakan i 175 grader tills den är nästan färdig, ca 30 minuter.
Gör under tiden glasyren, blanda alla ingredienserna i en gryta och värm det till en seg massa.
När 30 minuter har gått av gräddningen, ta ut kakan och bred försiktigt på hjortronsylten på den varma kakan och sedan sätts glasyren över sylten. Öka ugnsvärmen till 225 grader och fortsätt att grädda tills glasyren har fått en gyllengul färg.
Låt svalna och skär sedan i rutor.
Visningar:
973
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Hjortronrutor recept
Hjortronrutor m..
över 2 månader
Hjortronrutor
av UllaC
över 2 månader