Musselbuljong

Betyg (0 röster)

Ingredienser

ca 1/2 kg färska blåmusslor
2 små skivade morötter
1 liten palsternacka, skuren i bitar
2 skalade schalottenlökar
1 purjolök, men bara det gröna
2 1/2 dl torrt vitt vin
1 liter vatten
5-10 vitpepparkorn

Gör så här

Borsta musslorna väl och se till att alla är stängda - eller sluter sig vid knackning på skalet. Öppna musslor som inte sluter sig ska kasseras direkt! Lägg rot- och grönsaker i en kastrull. Häll på vin, vatten och vitpepparkorn och låt det hela sjuda på svag värme 20 minuter. Sila över och koka upp buljongen igen i en stor kastrull. Lägg i musslorna som alla ska vara slutna. Skaka och rör om så att musslorna blir varma snabbast möjligt. Koka dem cirka 5 minuter eller tills de öppnat sig. Sila sedan av, men spar buljongen, som nu ska svalna och förvaras kallt. Eller frysas in, för framtida läckra såser.
Visningar:
700
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Vitvinssås..
av anna
över 2 månader
Evert Taubes Mo..
av leek70
över 2 månader
Kyckling och sk
av kicki_k
över 2 månader
Torskrygg med m..
av Fin
över 2 månader
Ångbakad torskr
av Fin
över 2 månader