Musslor med vitlök och persilja

Till servering: 1 st baguette 1 st citron i klyftor

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

1 kg färska blåmusslor
1 dl vitt vin
1 dl vatten
4 st finhackade schalottenlökar
2 msk hackad persilja
Lökfräs:
4 st finhackade schalottenlökar
5 klyfta finhackad vitlök
3 msk smör
2 msk finhackad persilja
salt
peppar
pressad citron

Gör så här

1. Skrubba musslorna väl och skölj dem under rinnande kallt vatten. 2. Koka upp vin, vatten, lök och persilja. Lägg i musslorna och låt dem koka under lock till alla öppnat sig, 4-5 minuter. Släng de som inte öppnat sig. Tag upp musslorna och sila av lagen. 3. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt musselspadet. Koka ihop till det återstår 2 dl. 4. Lägg i musslorna och persilja och koka upp. Smaka av med salt, peppar och citron. Servera med baguette.
Visningar:
9488
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Musslor recept
Pilgrimsmusslor..
av UllaC
över 2 månader
Jessica´s saffr
över 2 månader
Påskpaj med ska..
över 2 månader
Lysande gul fis..
över 2 månader
Fiskarhustruns
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
över 2 månader