Mustig chokladkaka med Guiness

Guiness is good for you !

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 12 bita

Ingredienser

Kakan:,
2,5 dl guiness bitter stout ,
250 g osaltat smör ,
3 strukna msk kakao,
4,5 dl socker (400 g),
1,5 dl creme fraiche ,
2 ägg,
1 msk vanilsocker/vaniljextrakt ,
4,5 dl vetemjöl,
2,5 tsk bikarbonat,

Glasyren:,
300 g philadelphiaost ,
2,5 dl florsocker ,
1,25 dl vispgrädde,

Gör så här

1. Värm ugnen till 180 grader och smörj och bröa en springform, 23 cm i diameter.
2. Häll portern i en stor kastrull och lägg i smöret - sked, eller bitvis -
och värm tills smöret har smält, då du rör i kakao och socker.
3. Vispa creme fraiche med ägg och vanilj. Blanda ner det i den mörkbruna, blanka och öldoftande blandningen och rör slutligen ned mjöl och bikarbonat.
4. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 - 60 min. Låt kakan kallna i formen.
5. När den är kall lägger du den på ett vackert fat och tar itu med dekoren (om du vill ha någon).
6. Rör osten slät och muk, sikta över florsockret och blanda. Häll sedan i grädden och kör tills du får en bredbar massa. Fluffa till den på den mörka chokladkakan så att den påminner om skummet på det berömda ölet. Guiness is good for you!
Visningar:
2823
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Chokladkaka recept
Chokladkaka på ..
av kimia
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Smulpaj jordgub
av vernis
över 2 månader
Wienernogatkaka
över 2 månader
Parfait tårta..
av Disen
över 2 månader
Långpannekaka m
av Liliane
över 2 månader