Mustig fläskfilépanna

Supergott!!

Betyg (12 röster)
Antal personer
4 st
Mustig fläskfilépanna

Ingredienser

500 g fläskfilé
Salt
Peppar
200 g prinskorv
250 g champinjoner
3 dl mellangrädde
1 msk kalvfond
1 Ŋ –2 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosépeppar
Hackad persilja

Gör så här

Putsa filén och skär den i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek köttet ca 2 minuter i lite matfett på båda sidorna i en traktörpanna. Ta upp det.

Halvera korvarna. Ansa och skiva svampen. Fräs korv och svamp i lite matfett. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan.

Vispa samman grädden med kalvfond, senap och pressad vitlök. Rör ner det i pannan. Låt allt småputtra 5 minuter. Smaka av. Strö över rosépeppar och hackad persilja.

Servera gärna fläskfilépannan direkt ur traktörpannan. Bjud kokt ris eller potatisklyftor och en sallad till.
Visningar:
21205
Sparat:
697
Fläskfilepanna ..
av Bojka
över 2 månader
Ytterfilé ā la
över 2 månader
Mustig fläskfil
över 2 månader
Lättlagad fläsk
av Lilloo
över 2 månader
Fläskfilepanna
över 2 månader