Mustig gryta med ädelost

Det är ädelosten som sätter "piff" på denna gryta.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4-5 kycklingfiléer
1 msk matfett
4-5 morötter, grovt slantade
Ett litet blomkålshuvud delat i buketter
1 msk vetemjöl
½ dl matlagningsgrädde
50-75g ädelost
vitpeppar
ev salt

Buljong:
4 dl vatten
1½ tärning oxbuljong
8 kryddpepparkorn
1 lagerblad

Gör så här

Börja med buljongen:
Koka upp vatten, buljongtärning, kryddpeppar och lagerblad. Låt koka ca 10 minuter.

Skär kycklingfiléerna i grytbitar. Bryn dem i matfett i en stekpanna. Lägg kött och morötter i buljongen. Låt koka 5 minuter. Lägg i blomkål och låt koka ytterligare 10 minuter.

Blanda mjöl och grädde och häll ner i grytan under omrörning. Låt sjuda någon minut. Smula i ädelosten. Smaka av med vitpeppar och ev salt, tänk på att osten kan vara ganska salt.

Servera med kokt potatis eller ris, vinbärsgelé och sallad.
Visningar:
3638
Sparat:
133

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader