Mustig köttfärslimpa

En rätt värd att prova

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 morot
1 äpple
1 potatis
1 lök
500 g köttfärs
1 ägg
2 msk ketchup
salt
peppar
1/2 - 1 dl mjölk

Panering&stekning:
2 - 3 msk senap
1 msk ströbröd
1 msk margarin
1 1/2 dl buljong

Sås:
1 1/2 dl sky
2 tsk vetemjöl
1/2 dl grädde
soya
salt
peppar

Gör så här

Riv morot,äpple,potatis och lök fint. Blanda samman färs,ägg,ketchup,salt,peppar och det rårivna i en bunke. Tillsätt mjölken. Forma färsen till en limpa i en smord form. Bred på senap och strö över ströbröd. Sätt in limpan i 200 grader i 40-45 min. Ös den ibland. Lägg upp limpan på ett serveringsfat och vispa ur formen med buljong till sky. Red den till sås. Tillsätt grädde och smaksätt med soya,peppar och ev lite salt. Servera med kokt potatis ,gurka och lingon
Visningar:
1090
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa recept
Köttfärslimpa m..
av LEDIVO
över 2 månader
Snabb köttfärsl
av pompano
över 2 månader
Köttfärslimpa,
över 2 månader
Köttfärslimpa p
av lennali
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader
Fylld köttfärsl
av Lisa35
över 2 månader