Mustig köttgryta

Jättegott...

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 gul lök
1 burk krossade tomater (400g)
1½ dl vatten + 1 köttbuljongstärning
2 msk söt senap
2 msk tomatpuré
1 tsk rosmarin
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
500 g mört nötkött (ex: innanlår, rostbiff eller mörad bog)
1 förp djupfryst grönsaksblandning (ex: delikatess grönsaker ca: 375g)

Gör så här

Skala och hacka löken. Lägg den i en gryta tillsammans med tomater, vatten och buljongstärning. Låt det koka upp och tillsätt kryddor och salt.

Skär köttet i cm-tjocka strimlor (eller köp färdigstrimlat kött som finns i vissa butiker) Blanda ner köttet i det kokande spadet och låt det sedan koka på svag värme under lock till köttet är mört ca: 30 minuter.

Blanda ner grönsaker och låt allt koka tills grönsakerna tinat och blivit mjuka, 5-10 minuter till. Smaksätt mer om det behövs. Servera med kokt ris eller potatis.
Visningar:
1667
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader