Mustig köttgryta

Ett recept som jag haft liggande ett tag. Har dock inte kommit mig för att prova det än.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g högrev i grytbitar
7 dl kalv eller oxfond (flaska eller tärning)
200 g bacon , delat i mindre bitar
3 dl kraftigt rödvin
2 vitlöksklyftor , skalade och skivade
2 dl skogschampinjoner , delade
12 små scharlottenlökar , skalade
Färsk timjan
Maizenaredning
Smör till stekning
Salt
Peppar

Gör så här

Bryn grytbitarna i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta eller kastrull. Häll på buljong och rödvin. Låt småkoka under lock ca: 30 minuter.

Knaperstek baconet. Låt rinna av på papper. Stek svampen gyllene. Lägg upp på en tallrik. När grytan kokat ca: 30 minuter, tillsätt svamp, lök och bacon. Låt grytan puttra ytterligare ca: 20 minuter.

Red av grytan med maizena om ni vill ha lite tjockare konsistens. Smaka av med salt och peppar. Strö över plockad timjan. Servera med rustikt bondbröd eller pressad potatis.
Visningar:
3952
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader