Mustig köttgryta

Jättegod

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 förp krossade tomater 500 g
2 gula lökar , i klyftor
2 vitlöksklyftor , krossade
1 msk ketchup
2 tsk salt
2 krm svartpeppar , nymald
1 msk paprikapulver
1 tsk hel kummin
600 g nötkött av bog el högrev i grytbitar
1 palsternacka i tärningar
1/4 rotselleri i tärningar
2 msk färsk mejram , hackad eller 1 msk torkad

Gör så här

Blanda tomater med spad, lök, vitlök, ketchup, salt och peppar i en gryta. Låt koka upp.

Tillsätt köttet i grytan. Koka på medelvärme under lock, ca: 30 minuter. Tillsätt palsternacka, rotselleri och mejram och låt grytan sjuda ytterligare 10 minuter.

Smaka av grytan och servera den med pasta, gärna bandspaghetti och en klick matlagningsyoghurt.
Visningar:
1897
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader