Mustig köttgryta á la Lena

Man-tager-vad-man-haver-gryta + lite fantasi!
En mix mellan grekisk stifado, rödvins- och höstgryta.
Mycket uppskattad av min man, trots att jag blandade i bondbönor, som han "inte kan äta". Han hatar dem sedan barndomen!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Mustig köttgryta á la Lena

Ingredienser

500 g grytbitar
Smör eller olja
1 - 2 klyftade rödlökar eller smålökar
2 - 4 pressade vitlöksklyftor
5 potatisar
2 - 3 morötter
1 liten bit rotselleri
200 g kantareller
1 zucchini
Salami eller annan stark korv
1 burk krossade tomater
2 - 3 msk tomatpuré
Bönor (1 burk eller hemlagade, valfri sort)
3 - 4 dl rödvin
Kalvfond eller buljongtärning
Vatten
Lagerblad
Salt, nymalen svartpeppar
(Ajvar Relish)
(Kanelstång)
(Enbär)
(Rosmarin, timjan eller oregano)
Vetemjöl eller annat mjöl att reda av med
Oliver
Persilja

Gör så här

* Bryn köttet i olja eller smör.
* Tillsätt lök, morötter, rotselleri, potatis, kantareller, zucchini.
* Bryn vidare,
* Tillsätt sedan salami, bönor, tomater, tomatpuré.
* Häll i kalvfond/buljong.
* Späd eventuellt med vatten.
* Krydda med salt, peppar, ajvar relish,
* Låt puttra ca 2 timmar.
* Red av med vetemjöl eller annat mjöl.
* Tillsätt oliver och hackad persilja.
Visningar:
9394
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader