Mustig köttgryta med rotfrukter

En smakrik gryta

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g nötkött av rostbiff eller innanlår
1 stor rödlök
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl porter
1 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljong
1 msk soja
1 bit kanel
1 msk hackad, färsk rosmarin
1 morot
1 palsternacka
150 g kålrot
100 g rotselleri
1 msk svenskt smör
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

Skär köttet i strimlor. Hacka löken. Bryn köttet i smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra.

Fräs löken någon minut. Blanda ner i grytan. Tillsätt porter, grädde, smulad buljongtärning, soja, kanel och rosmarin. Koka på svag värme under lock ca 15 min.

Skär morot, palsternacka, kålrot och rotselleri i fina strimlor. Fräs dem i lite smör. Lägg rotfrukterna i grytan. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det. Koka under lock 10-15 min, tills köttet och grönsakerna är mjuka.

Smaka av med salt och peppra om det behövs. Fiska upp kanelbiten.

Servera grytan med kokt potatis.
Visningar:
9259
Sparat:
160

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader