Mustig kycklinggryta

Kraftig och god smak

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kyckling, 1,4 kg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 tomater
1 lagerblad
½ tsk timjan
½ tsk basilika
1 tsk paprikapulver
2½ dl hönsbuljong
2 paprikor
140 g tärnad bacon
12 oliver, ca

Gör så här

Skölj kycklingen och dela den i portionsbitar. Bryn dem i lite matfett runt om. Krydda med salt och peppar. ta upp kycklingbitarna.

Skala lök och vitlök. Skiva dem tunt. Skålla, skala och skär tomaterna i mindre bitar.

Fräs lök och vitlök mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt tomater och kryddor. Späd ned buljongen. Lägg tillbaka kycklingbitarna och låt allt småputtra under lock ca: 20-25 minuter.

Kärna ur och strimla paprikorna under tiden. Lägg ner demi grytan och låt den putrra i ytterligare ca: 5 minuter.

Fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Lägg ner det i grytan tillsammans med oliver. Bjud kokt pasta och en grönsallad till.
Visningar:
523
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader