Mustig kycklinggryta

Snabblagad, enkel och god vardagsrätt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Mustig kycklinggryta

Ingredienser

Ca 600 g kycklingfiléer
75 g rökt fläsk eller bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
1 1/2-2 msk balsamvinäger
2 msk hackad persilja
1 tsk maizena

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.

Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan.

Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.

Låt såsen koka 4–5 minuter. Rör i maizena utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.

Servera kycklingen med ris, lättkokta morötter och sallad.
Visningar:
3211
Sparat:
125

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader