Mustig porterkorv

Falukorv är billig vardagsmat som alltid är lika populär.
Gör något annorlunda av den, låt den få smak av porter och svarta vinbär.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g falukorv
8 - 10 potatisar
2 stora gula lökar
1 tsk salt
1 flaska porter eller mörkt lättöl
0,5 dl outspädd svart vinbärssaft
1 vitlöksklyfta , pressad
1 tsk timjan
0,5 tsk grovmalen svartpeppar eller 5 svartpepparkorn
3 - 4 enbär
1 köttbuljongtärning eller 1 msk kalvfond

Garnering:
Hackad persilja

Gör så här

Varva potatis, lök och korv i en gryta, salta potatisen lätt.

Blanda porter, svart vinbärssaft, pressad vitlök, timjan, svartpeppar och krossade enbär.
Tillsätt buljongtärningen eller köttfonden.

Häll vätskan över potatisen så att den nätt och jämnt täcker. Späd ev med vatten.

Låt grytan koka under lock på svag värme tills potatisen är färdig, ca 20 minuter.
Strö hackad persilja över grytan och servera genast.
Visningar:
866
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Porterkorv
av Lilloo
över 2 månader