Mustig räksås

Enkelt och väldans gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

1 stor lök
6 stora champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 msk tomatpuré
1 dl matlagningsgrädde
1½ dl lättmjölk
1 msk hummerfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g räkor med skal

Gör så här

Skala och grov hacka löken. Ansa svampen och skär den i mindre bitar.
Fräs lök och svamp utan matfett i en teflonpanna. Pressa i vitlök.
Grov hacka tomaterna och rör ner dem och tomatpurén i stekpannan. Låt puttra på svag värme ett par minuter.
Tillsätt grädde, mjölk och fond. Salta och peppra och låt såsen koka upp.
Skala räkorna och blanda ner dem i såsen, låt det bli riktigt varmt men inte koka.
Servera med tagliatell.
Visningar:
929
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Räksås recept
Räksås till lax
av evaldo
över 2 månader
Laxpasta
av Bojka
över 2 månader
Nalle Puhs goda
över 2 månader
Mormors fiskgra
av Anten
över 2 månader
Pasta med räkor
över 2 månader
Räkpasta
av evaldo
över 2 månader