Mustig skinkpanna

Ett perfekt rätt som du kan förbereda nästan helt. Före serveringen smaksätter du med citron och persilja.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g skinkschnitzel
½ tsk peppar
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
1 tsk paprikapulver
3 msk olivolja
1 stor gul lök
1 röd paprika
3 sardeller
1 stor burk hela tomater
1 msk kapris
½ citron
1 msk hackad persilja
Salt
Peppar

Gör så här

Skär köttet i 2 cm breda strimlor och krydda med ½ tsk peppar. Skala vitlöken och hacka den fint tillsammans med rosmarin. Blanda vitlök med paprikapulver och olja och blanda sedan ner det strimlade köttet och marinera i en timma.

Skala och hacka löken fint. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Hacka sardellerna fint. Låt tomaterna rinna av och ta vara på vätskan. Skär tomaterna i bitar.

Bryn köttet med sin marinad på stark värme i en stor stekpanna. Tillsätt lök, paprika, sardeller, tomater och kapris. Häll över hälften av vätskan från tomaterna, blanda väl och låt sjuda upp. Lägg på ett lock, sätt ner värmen och låt sjuda i 25 minuter. Häll på mer vätska om det behövs.

Smaka av med salt, peppar och saften från citronen. Riv citronskalet fint och strö över skal och persilja. Servera genast.
Visningar:
1450
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Skinkpanna recept
Ingefärskryddad..
över 2 månader
Potatis- och sk
av Queenie
över 2 månader
Rustik skinkpan
av Queenie
över 2 månader