Mustiga rågkakor

Det fanns någon som efterlyste detta receptet och jag hittade det på recept.org

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Mustiga rågkakor

Ingredienser

25 g Jäst; ev för söta degar
5 dl Vatten; 37 °
25 g Smör; eller margarin , rums- -varmt
2 msk Mörk sirap
1 msk Ättikssprit
1 1/2 tsk Salt
2 tsk Hel kummin
275 g Grovt rågmjöl
500 g Rågsikt

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Klicka i matfettet och tillsätt de övriga ingredienserna men spar 1 dl rågsikt till utbakningen. Arbeta degen 3 minuter med maskin eller 6 minuter för hand (ta ev mer mjöl). Låt degen jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den i lika stora delar, en per rågkaka. Rulla till runda bullar. Kavla eller platta ut dem med handen till ca 18 cm i diameter direkt på bakpappersklädda eller smorda plåtar. Nagga kakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk ca 45 minuter eller tills de ser lätta och porösa ut. Grädda mitt i ugnen i 225°, 12-15 minuter. Pensla kakorna med vatten efter gräddningen och låt dem svalna på galler under bakduk.
Visningar:
7391
Sparat:
180

LIKNANDE RECEPT

Rågkakor recept
Evas rågkakor
av sommar
över 2 månader
Rallarhalvor
av popik
över 2 månader
Rågkakor/hålkak..
av Amika
över 2 månader
Rågkakor
över 2 månader
Runda rågkakor
över 2 månader