Myntagurka

Att krydda en inläggning med mynta är kanske inte så vanligt, men gott. Helst skall det vara färsk mynta men om du inte har tillgång till det kan du ta 1 tsk torkad i stället.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

1 kg gurka
2 msk ingefärstärningar
4 kvistar färsk mynta
1 msk senapsfrön
1 dl ättika (24%)
3 dl vatten
6 dl socker
2 msk salt

Gör så här

Borsta och skölj gurka och skiva den tunt. Tärna färsk ingefära så att du får 2 msk ingefärstärningar. Skölj och torka mynta. Varva gurkskivor, ingefära, mynta och 1 msk senapsfrön i en eller flera glasburkar. Blanda ättika (24%), vatten, socker och salt. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Häll den varma lagen över gurkorna och sätt på lock. Låt stå ca 1 vecka.
Visningar:
765
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.