Nässelpaj med lax och fetaost

Till min påskbuffe ska denna vara. Men den kan man nog göra när som helst.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 paj
Nässelpaj med lax och fetaost

Ingredienser

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 - 3 msk vatten kallt

Fyllning:
250 g nässlor
1 purjolök
200 g rökt lax
200 g fetaost
4 ägg
2 dl créme fraiche
2 dl mjölk
salt
peppar

Garnering:
Laxrosor

Gör så här

1. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila en stund.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm diameter. Nagga bottnen och ställ den kallt ca 15 min.

3. Klä kanten med aluminiumfolie och förgrädda pajskalet ca 10 min. Ta bort folien.

4. Skölj nässlorna väl. Repa bladen från gorva stjälkar. Koka nässlorna i lättsaltat vatten ca 5-6 min. Häll av vattnet och låt nässlorna rinna av. Grovhacka dem.

5. Ansa och strimla purjolöken. Förväll den i lite lättsaltat vatten.

6. Tärna laxen och bottna det förgräddade pajskalet med lax. Smula pajskalet med lax. Smula fetaosten över. Lägg nässlor och purjolök överst.

7. Vispa samman ägg, créme fraiche, mjölk, salt och peppar.

8. Häll det över nässlorna och grädda pajen mitt i ugnen ca 30-40 min. Garnera med några laxrosor.
Visningar:
5998
Sparat:
51

LIKNANDE RECEPT

Nässelpaj med r
av monac
över 2 månader
Nässelpaj
över 2 månader
Nässelpaj med f
av sant
över 2 månader
Vitlöksdoftande
av mammis
över 2 månader